overstekende zwanen

Nu Heijmans en de gemeente werken aan een ongelijkvloerse kruising bij de Plesmanlaan, zijn er diverse sloten gedempt om er tijdelijke wegen aan te leggen. Helaas heeft het lokale zwanenpaar dat nog niet helemaal door. Een paar dagen geleden besloten ze de weg over te steken naar een van hun vaste sloten. Een medewerker van Heijmans en een paar voorbijgangers (waaronder ik zelf) probeerden de oversteek in goede banen te leiden, maar dat viel niet mee, met sissende ouderzwanen en traag voortwandelende jongen. Een jong ging er om de paar stappen bij liggen.

zwanenoversteek 1  zwanen 2

Eenmaal aan de overkant beland, staken ze nog een stukje over naar de middenberm van de Plesmanlaan, maar na een korte rustpauze maakten ze rechtsomkeert. Dit keer zonder begeleiding, maar het liep gelukkig goed af. De familie zwaan zwemt weer in hun oude sloot.

en weer terug zwanen 3  zwanen terug 4

Ik geloof niet dat alle sloten terugkomen als het project straks af is. Hopelijk hebben de zwanen na één mislukte poging hun les geleerd.

zwanen 5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s